Mestverwerking

Sinds 2004 is de familie Alders bezig met het oprichten van een mestverwerkingsinitiatief genaamd Vlako. Er is vergunning voor het verwerken van 135.000 m3 drijfmest, zowel varkens- als rundveedrijfmest, afkomstig van derden.

Voor deze verwerking is een fabriek gebouwd, met de nieuwste technieken die de mest verwerken tot drie eindproducten: kunstmest concentraat, schoon water en vaste fractie.

Drijfmest bestaat voor ongeveer 70% uit water, met het door ons team ontwikkeld systeem is het mogelijk om dit water uit de mest te halen die met verdere bewerkingen teruggebracht kan worden in de natuur. Het water wat teruggebracht wordt in de natuur is helemaal schoon. Een bijkomstigheid van ons systeem is dat er minder transportbewegingen nodig zijn.

Het kunstmest concentraat kan terug naar de Nederlandse veehouder of akkerbouwer ter vervanging van het huidige industriële kunstmest, hierdoor past kunstmest concentraat binnen de normen van circulaire landbouw. De vaste fractie wordt gehyganiseerd waardoor een export waardig product ontstaat.

Vlako is een initiatief van de familie Alders waar het hele gezin achter staat. Dit plan is ontwikkeld om het mest probleem van het eigen bedrijf op een correcte manier op te lossen, maar ook van collega veehouders in de regio.

Mocht u interesse hebben in een samenwerking met Vlako, neem dan contact met ons op.

Lees hier de nieuwste editie van onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief Vlako september 2019

Nieuwsbrief Vlako februari 2020